Sourcing

Copyright © All Rights Reserved, PPS Consulting AB

www.ppsconsulting.se

 

Hållbara affärer i en hållbar värld,

det är vårt ansvar

 

Sourcing

Hitta rätt produkt och rätt leverantör för ditt företag.

 

Vi har en lång erfarenhet av att hitta, kvalificera och handla av leverantörer av byggmaterial och entreprenader från hela världen. Vår erfarenhet inom området började för 15 år sedan med instruktion om att hitta leverantörer som uppfyllde kriterierna ”Snabbt och billigt”.

Detta gav oss erfarenheter och kunskap av både god och dålig karaktär när priset enbart har varit i fokus.

 

Idag är det så mycket mer som behöver beaktas vid inköp av produkter och tjänster. Saker som produktverifiering av dess innehåll, certifikat och normuppfyllnad är några saker som behöver beaktas. Andra saker som produktens påverkan på arbetsmiljö, miljö och finanser är också saker som måste beaktas och värdeas vid inköp.

 

Vi gillar att tänka ”Bästa kostnads land” istället för lågkostnads land när vi letar produkter. Beroende på typ av produkt, volym, transporter, kvalitet etc. kan en produkt vara mer attraktiv att hitta lokalt. Analysen av vart en produkt skall köpas bör göras vid varje enskilt tillfälle.

 

Tillsammans med vårt Sourcing team och våra samarbetspartners kan vi erbjuda en kostnadseffektiv lösning på att hitta kvalitativa produkter och av er godkända leverantörer i områden och länder som Polen, Tyskland, Turkiet, Baltikum, Spanien, Portugal, Skandinavien och Asien.